Säkerhetshjul
Hutchinsons Runflat-teknologi ser till att ditt fordon alltid är mobilt, för att ta dig ur oväntade situationer.

HUTCHINSON INC. är världsledande inom Runflat-teknologin. Efter över ett halvt sekels utveckling finns idag flera olika lösningar, men den gemensamma nämnaren är att hjulet alltid rullar normalt med luft - men när väl en punktering inträffar så träder Hutchinsonringen inuti hjulet i funktion och ger fordonet möjlighet att köra vidare.

De olika alternativen av runflat-skydd presenteras nedan. Varje fälg och däck ger en unik kombination. Kontakta CLP så förklarar vi mera om vilka lösningar som passar för eran applikation.

Secureband:

Ett band med distansbitar som passar i nedsänkningen i standardfälgar och därmed förhindrar att däcket krängs av vid en punktering. Enkelt att montera och anpassa till olika dimensioner och fälgar.

 

CRF/Rodguard:

CRF & Rodguard är nödkörningsringar för montering uteslutande i standard (ej delbara) fälgar, det vill säga 90% av det som sitter på vanliga fordon av typ lastbilar, bussar, personbilar, vans etc. Reducerar friktion och värmeutveckling i ett punkterat hjul. Rörligheten har bevisats i över tjugo års användning på europeiska polisfordon och bepansrade limousiner i statstjänst.

 

VFI/AMVFI:

VFI (Variable Function Insert). Olika system för olika behov. Hjulgående stridsfordon behöver ett maximalt skydd mot skador, splitter, kulor och minor. Säkerhetsfordon som endast kör på hårdgjorda vägar behöver ett skydd som tål punkteringar och höga hastigheter. Oavsett fordon och användningsområde så är förmågan att kunna ta sig ur en besvärlig situation kritisk!

AntiMine VFI är samma produkt som VFI men har en design som gör att den både kan användas som runflat-skydd men ger också ett ökad minskydd genom förmågan att styra sprängkraften ut från fordonet. För använding¨på militära applikationer och räddningsfordon i farliga miljöer.

 

Mer info på http://www.hutchinsoninc.com/